latinica  ћирилица
08/07/2015 |  15:30 | Аутор: РТРС

Бесплатан Јелен Демофест такси и акција рециклирања чаша Јелен пива

Сигурност присутних на фестивалу је на првом мјесту организаторима осмог Јелен Демофеста, те ће и ове године захваљујући Јелен пиву након све три вечери фестивала, свим посјетиоцима након уживања на Кастелу бити на располагању бесплатан Јелен Демофест такси, како би безбједно стигли својим кућама.
Демо фест - Фото: РТРС
Демо фестФото: РТРС

Фанове фестивала домовима ће возити 30 возила Бањалучког таксја (1544), а с обзиром на то да се поред Јелен Демофест таxи возила испред тврђаве Кастел налазе и други превозници, организатори напомињу да су бесплатна возила обиљежена јасно видљивом жутом наљепницом.

- Неизоставни дио нашег пословања је и друштвена одговорност. И ове године настављамо са Јелен Демофест таксијем, који ће поново превозити посјетиоце до њихових кућа након сваке фестивалске вечери, што је наш начин промовисања неприхватљивости вожње под утицајем алкохола. Након добре забаве уз Јелен Демофест и Јелен пиво, важно је сигурно стићи кући, истакао је Златко Нојков, директор маркетинга Molson Coorsa за БиХ.

Сви који одлуче да се на овај начин врате својим кућама, Јелен Демофест такси могу пронаћи од 1 до 4 часа ујутру испред тврђаве Кастела, сваке вечери током трајања фестивала.

- Још један занимљив пројекат је и акција прикупљања и рециклирања отпада који настаје за вријеме фестивала, како би новцем прикупљеним од рециклирања помогли локалној заједници, открио је Нојков.

Наиме, на улазу фестивала биће постављен кавез за рециклажу у којем ће се прикупљати пластичне чаше, а свако ко донесе десет чаша добиће и признање у виду специјално дизајнираног беџа ове акције.

- Циљ је да акцијом прикупљања и рециклирања отпада који настаје за вријеме фестивала апелујемо на свијест грађана и истакнемо важност заштите животне средине, навео је Нојков и додао да ће након фестивала све чаше бити рециклиране, те да ће од добијених средства бити набављене саднице, које ће засадити радници Molson Coorsa.

Главни програм Јелен Демофеста 08 ће бити одржан од 16. до 18. јула на тврђави Кастел у Бањалуци, а поред 31 демо бенда и регионалних извођача, наступиће и познати интернационални извођачи Gentleman, Triggerfinger i Eagles of Death Metal.

Генерални спонзор Јелен Демофест је Јелен пиво, а највећи пријатељ фестивала већ осму годину заредом је компанија m:tel. Официјелни телефон фестивала је Huwaei P8, док је Радио-телевизија Републике Српске генерални медијски покровитељ осмог Јелен Демофеста. Више информација о Јелен Демофесту можете наћи на www.jelendemofest.org.