latinica  ћирилица
08/07/2015 |  16:05 | Аутор: Агенције

Бланка Влашић отказала наступе на митинзима Дијамантске лиге

Хрватска рекордерка у скоку у вис Бланка Влашић отказала је наступе на митинзима Дијамантске лиге.
Бланка Влашић - Фото: ФОНЕТ
Бланка ВлашићФото: ФОНЕТ

"Већ неко вријеме осјећам тегобе у тој десној ахиловој тетиви. Последњих дана се ситуација мало погоршала, па смо након дијагностичког прегледа и саветовања са стручњацима одлучили да прескочимо Лозану и Монте Карло и да одмах почнемо рехабилитацију како бих имала довољно времена за припреме за СП. Доста тога могу да одрађујем на тренингу тако да смо, на неки начин, већ почели припреме за то такмичење. Надам се и вјерујем да ћу сезону завршити у лијепом такмичарском ритму", рекла је Влашић, преноси Хина.

Влашић је ове сезоне наступила на два митинга Дијамантске лиге, у Риму и Њујорку, и на тим такмичењима је заузела друго мјесто с прескочених 1,97 метара.

Она је током каријере освојила двије титуле свјетског првака, у Осаки 2007. и Берлину 2009. године, док је у Даегуу 2011. године била сребрна. На посљедњем шампионату свијета у Москви, прије двије године, није наступила због проблема са повредом.

Хрватска атлетичарка освојила је и сребрну олимпијску медаљу, на Играма у Пекингу 2008. године на стадиону "Птичје гнијездо" гдје ће се одржати и овогодишње Свјетско првенство.