latinica  ћирилица
22/07/2015 |  13:01 | Аутор: СРНА

Приједор: Mанифестације за сладокусце и љубитеље рукотворина

Туристичка организација града Приједора организује гастро презентацију под називом "Вече домаће кухиње" која ће у оквиру Културног љета 2015. бити одржана 28. јула, на малом градском тргу.

Директор Туристичке организације Амира Ганић рекла је да гастро презентација има изложбени карактер, а да јој је циљ промоција угоститељске и туристичке понуде града, како суграђанима тако и њиховим гостима, који ће имати прилику да дегустирају традиционална јела Поткозарја.

- Учесници гастро презентације су удружења и појединци која се баве очувањем традиције, културе и обичаја народа Поткозарја, а до сада је пријављено десет удружења - истакла је Ганићева.

Она је додала да ће сви излагачи који буду припремали храну добити по 100 КМ за набавку потребних намирница.

Ганићева је истакла да ће 30. јула бити отворена дводневна манифестација "Златне руке Поткозарја" коју Туристичка организација организује девети пут.

- Манифестација је изложбено-продајног карактера с циљем да окупи ствараоце народних рукотворина, чланове културно-умјетничких друштава, удружења жена, етно-радионица и других организација и лица која се баве израдом рукотворина, а која заједничким наступом представљају аутентичност наше регије кроз умјетност, обичаје, старе занате, одјевне предмете, знање и умијеће, етно дизајн, музичке инструменте и друго - истакла је Ганићева.

Она је додала да ће, као и претходних година стручна комисија изабрати најоргиналнији експонат и најљепше уређен штанд, а за најуспјешније ће бити обезбијеђене и новчане награде, као и да је до сада пријављено четрдесетак излагача, удружења и појединаца.