latinica  ћирилица
23/07/2015 |  08:42 | Аутор: ТАНЈУГ

Парастос српским жетеоцима у Старом Грацку

Поводом 16 година од убиства 14 српских жетелаца у селу Старо Грацко данас ће бити служен парастос коме ће присуствовати директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Марко Ђурић.

Са Ђурићем помену жртвама присуствоваће и предсједник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун, начелник косовског округа Срђан Петковић и српски представници у привременим институцијама самоуправе у Приштини - заменик премијера Бранимир Стојановић, министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, посланици Листе "Српска" и предсједник општине Грачаница Владета Костић.
 Парастос код спомен плоче у центру Старог Грацког служиће епископ рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије.
 Српски жетеоци убијени су из заседе на њиви 23. јула 1999. године.
 Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић подсјетио је јуче на седници косовске владе да се данас навршава 16 година од убиства 14 српских жетелаца у Старом Грацку и затражио да се одговорни коначно изведу пред лице правде.
 "Пре 16 година убијено је и масакрирано 14 жетелаца. До дана данашњег за тај злочин нико није одговарао. У име породица жртава, у име правде и истине тражим, захтевам да се одговорни изведу пред лице правде", рекао је Јевтић на сједници косовске владе.