latinica  ћирилица
23/07/2015 |  13:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Шаљемо привредне тимове у Сарајево

Премијер Александар Вучић изјавио је да је Влада Србије данас одлучила да пошаље тимове за Сарајево гдје ће разговарати о четири сектора - инфраструктури, енергетици, туризму и намјенској индустрији како би се конкретизовали потези за сарадњу у тим областима.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је новинарима након потпсивања меморандума Владе Србије и компаније Џенерал електрик рекао да боља економска сарадња омогућава да и политика иде бар "нешто лакше од руке".

Према његовим ријечима и њемачка канцеларка Ангела Меркел је похвалила економске реформе које смо предузели, а лично, додао је, нема страх од онога што зависи од нас самих, свјестан је да је тешко суочавати се са нашим навикама, а страхује једино од онога на шта не можемо да утичемо у пуној мјери.

Премијер је поменуо да  у августу слиједе разговори са ММФ и да ће се ићи, као што је обећао, на повећање плата у јавном сектору и пензија.

Међутим, подвукао је премијер то повећање ће ићи полако и биће на чврстим ногама како се не би оштетиле јавне финансије.

"Ја сам за ММФ и са ММФ-ом", навео је премијер.

Примјетивши да су му се прије годину и по смијали када је долазио поводом отварања фабрике у Нишу говорећи да је то због избора, "као да нисмо знали какав ће изборни резултат да буде".

"Сада се нико не смије и више никоме ништа није смијешно. Одлично радимо, имамо план и програм за разлику од других - пошто нама није потребно да замазујемо очи никоме ми ћемо то да радимо полако", рекао је Вучић и поновио да повећање плата и пензија може бити и значајно више, али да ће се радити полако како бисмо направили здраву економију.

 


Влада Србије није вршила притисак на Трибунал за Шешеља

Вујичић је рекао и да Србија ни на који начин није утицала на Хашки трибунал да попусти притисак у вези са враћањем Шешеља у Хаг.

"Ми нисмо урадили ништа, али сада постоје процедуре Хашког трибунала и ми гледамо како ће то да се настави, наравно у складу са законом и законима Републике Србије", рекао је Вучић.