latinica  ћирилица
23/07/2015 |  16:40 | Аутор: СРНА

Иванић: Одговорност за дешавања у Поточарима на институцијама БиХ

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић рекао је данас да је одговорност за безбједност унутар Меморијалног центра у Поточарима 11. јула приликом одржавања комеморације када је нападнут премијер Србије Александар Вучић била на институцијама БиХ и то на бази одлуке бившег високог представника у БиХ Педија Ешдауна.
Младен Иванић - Фото: ТАНЈУГ
Младен ИванићФото: ТАНЈУГ

Иванић је на конференцији за новинаре послије сједнице Предсједништва БиХ истакао да се очекује од Министарства безбједности БиХ да саопшти своју оцјену о догађањима на комеморацији и нападу на Вучића.

- Предсједништво БиХ може да дјелује политички, али кључна адреса су Министарство безбједности и Савјет министара БиХ, констатовао је Иванић.

Говорећи о Пељешком мосту, Иванић је рекао да је сигуран да ће БиХ имати подршку европских институција у заштити њених интереса приликом евентуалне градње тог моста у Хрватској, јер ће Хрватска, ако то буде уопште радила, чинити у сарадњи са Европом.

- Увјерен сам да ЕУ неће донијети одлуку којом би угрозила интересе БиХ, рекао је Иванић.

Према његовим ријечима, Предсједништво БиХ није разговарало о градњи Пељешког моста, јер није имало материјала, нити је било ко предложио ставове о томе.

- Предложићу да на првој наредној сједници Предсједништва БиХ буде затражена информација о градњи Пељешког моста, ако је уопште има, осим медијских текстова. Тражићемо најновије информације од Савјета министара БиХ, рекао је Иванић.

Наглашавајући да БиХ не може утицати на то да ли ће Пељешки мост бити грађен или не, Иванић је навео да су ставови БиХ о томе познати већ дужи период, а то је да ако буде грађан мост, БиХ мора да има нормалан приступ свом приобаљу у међународним водама, на чему ће инсистирати.