latinica  ћирилица
23/07/2015 |  18:27 | Аутор: Агенције

Болт пред СП: Тренер није забринут, нисам ни ја

Олимпијски шампион и свјетски рекордер, Јамајчанин Јусеин Болт рекао је да није забринут за своју физичку припремљеност уочи Свјетског првенства у Пекингу.
Јусеин Болт - Фото: AFP
Јусеин БолтФото: AFP

Болт ће у петак у Лондону, први пут послије шест недјеља, учествовати на неком такмичењу.

Њега је током љета мучила повреда карлице, а трка на Олимпијском стадиону ће показати у каквој је форми уочи Свјетског првенства, које ће се од 22. до 30. августа одржати у Пекингу.

"Ако мој тренер (Глен Милс) није забринут, ја нисам забринут. Он је увјерен да могу да се спремим. Имам самопоуздања, добро радим на тренинзима", рекао је Болт, пренијели су британски медији.

Болт је у априлу 100 метара истрчао за 10,12 секунди, што је 62. вријеме на свјетским ранг листама. С друге стране, Американац Џастин Гетлин, који је у два наврата био суспендован због допинга, четири пута је ове године трчао испод 9,8 секунди.

Он је побиједио у 23 узастопне трке и поред Болта велики је фаворит за освајање златне медаље у Пекингу.

У трци на 200 метара Болт је ове године остварио резултат од 20,13 секунди, што је лоше за његове стандарде, док је Гетлин четири пута побјеђивао у тој дисциплини ове године и први је на ранг листи са 19,57.

"Нисам забринут резултатима", рекао је Болт, који је освојио шест златних олимпијских медаља на Играма у Пекингу 2008. и Лондону четири године касније.

Болт је свјетски рекордер у трци на 100 метара са 9,58 секунди, као и на 200 метара са 19,19 секунди.

Свјетско првенство у главном граду Кине на програму је од 22. до 30. августа.