latinica  ћирилица
24/07/2015 |  11:18 | Аутор: СРНА

Корчула- Ухапшена жена због изазивања више пожара

Дубровачка полиција ноћас је ухапсила двадесетчетворогодишњу жену, осумњичену за изазивање низа пожара на Корчули, укључујући и онај у којем је изгорјело 400 метара квадратних траве и ниског растиња.

Према полицијском извјештају, жена је од 21. до 23. јула подметала пожаре у мјесту Кнеже, на подручју града Корчуле, преносе медији у Хрватској.

Она је осумњичена да је 21. јула у 9.20 часова, у близини једног угоститељског објекта, на два мјеста уз руб пута запалила ниско растиње и суву траву, те у складишту угоститељског објекта изазвала пожар. Сва три пожара угашена су, интервенцијом мјештана и особља угоститељског објекта.

Према сазнањима полиције, она је 22. јула на дијелу необрађеног земљишта упаљачем запалила суву траву и ниско растиње. Пожар је обухватио површину од 400 метара квадратних, а угашен је интервенцијом Добровољног ватрогасног друштва Корчула и мјештана.

Истога дана она је запалила суву траву поред дворишта породичне куће, а око три часа ујутро, на спрату куће у којој је боравила, изазвала је пожар који је захватио завјесу, врата, клима-уређај и дио кревета.

У оба случаја власник куће је врло брзо угасио пожаре.

Због сумње да је починила кривична дјела довођење у опасност живота и имовине опасном радњом или средством, она је ноћас, уз пријаву, смјештена у полицијски притвор.