latinica  ћирилица
24/07/2015 |  13:05 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Један од приоритета - реформа јавних предузећа

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас у Бањалуци да су приоритети Владе Српске реформа здравственог сектора и јавних предузећа, укључујући "Жељезнице Српске", као и стварање што боље пословне климе.
Татјана Проскурјакова и Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Татјана Проскурјакова и Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Цвијановићева је у разговору са шефом Канцеларије Свјетске банке у БиХ и Црној Гори Татјаном Проскурјаковом поздравила ратификовање Споразума о кредиту за развојну политику пословног амбијента БиХ и Међународне банке за обнову и развој, који је, како је оцијенила, на добробит Републике Српске и њених грађана.

На састаку је представљен нацрт новог оквира партнерства /ЦПФ/, којим су дефинисане активности Свјетске банке у БиХ за наредних пет година, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Цвијановићева је нагласила да је представљена стратегија компатибилна реформским процесима које спроводи Влада Републике Српске у складу са циљевима дефинисаним Економском политиком за ову годину.

На састанку је речено да је циљ Свјетске банке да, са властима у БиХ, изради стратегију заједничког рада која је заснована на анализама потреба, плановима влада и искуству Свјетске банке.

Проскурјакова је изразила задовољство што је Влада Републике Српске прва усвојила Реформску агенду за БиХ.

Састанку је присуствовао и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија.