latinica  ћирилица
25/07/2015 |  08:57 | Аутор: РТРС

Хрватска: Реаговања на одлуку УЕФА

Одузимање бода, двије утакмице без навијача и 100.000 евра казна је за Хрватску због кукастог крста на "Пољуду" уочи утакмице квалификација за Еуро против Италије.
Мирослав Ћиро Блажевић   (Фото:abc.ba) -
Мирослав Ћиро Блажевић (Фото:abc.ba)

Фудбалски савез Хрватске је, може се слободно рећи, одахнуо, јер је казна УЕФА могла бити пуно жешћа, а једна од варијанти је била и избацивање Хрватске из квалификација.

Реаговања на казну у Хрватској су подијељена, од оних који се слажу да Хрватска добро прошла након одлуке УЕФА, до оних који сматрају да је она презигорозна. Један од људи који сматра да је ХНС престрого кажњен је и некадашњи селектор Хрватске Мирослав Ћиро Блажевић.

"Изненађен сам казном, али негативно. Ово је драстична казна коју репрезентација није заслужила. Међутим, створила се таква клима да ће нас избацити из квалификација, па сада сви славе. Немамо шта да славимо. Да ли они знају да је Хрватска још једном прибијена на стуб срама, без разлога, јер нисмо криви", рекао је Блажевић, а преносе "Новости".

Један од оних који су прославили казну је некадашњи репрезентативац Давор Вугринец.

"Никада није пријатно када се одузму бодови. Али, немојмо се правити наивни, казну смо очекивали и могла је да буде неупоредиво драстичнија и погубнија за хрватски фудбал. Одузети бод можемо да поднесемо, а на новчане казне смо већ годинама навикли", каже Вугринец.

ПОдсјећамо, ХНС је у посљедњих десет година платио готово милион евра на име казни.

Стадион у "Пољуд"у био је празан за меч са Италијом, због расизма са трибина током меча Хрватска - Норвешка, и тада су кажњени 55.000 евра.