latinica  ћирилица
25/07/2015 |  12:34 | Аутор: РТРС

Камерон поздравио Вучићеве напоре да унаприједи односе у региону

Премијер Велике Британије Дејвид Камерон упутио је писмо предсједнику Владе Србије Александру Вучићу у којем је поздравио напоре премијера Србије да унаприједи односе на западном Балкану.

Камерон, у писму које је Вучућу данас уручио амбасадор Велике Британије у Београду Денис Киф, истиче Вучићеву улогу у дијалогу са Приштином и "храбру и исправну одлуку да учествује на комеморацији у Сребреници", јер Велика Британија подржава политику помирења и стабилности у региону, саопштено је из Владе Србије.

У саопштењу је наведено да Камерон "хвали лидерство премијера Вучића и изражава подршку реформама и Владиним економским мјерама с вјером да ће оне донијети резултат, како у напретку на европском путу, тако и у повећању благостања становника Србије".

Захваливши за писмо премијер Вучић рекао је Кифу да реформе премијера Камерона којима је повећана запосленост у британском приватном сектору могу да буду узор за Србију и да зато рачуна и на практичну помоћ британских стручњака.

Амбасадор Киф рекао је да ће нови фонд и програм подршке, који покреће Велика Британија, бити реализован у сарадњи са Владом Србије, како би се утврдиле области у којима британско искуство може највише да допринесе напретку земље.