latinica  ћирилица
25/07/2015 |  14:40 | Аутор: СРНА

Богданић: Боравак дјеце у Кумбору протиче у најбољем реду

Боравак више од стотину дјеце из девет општина Републике Српске у Кумбору у Црној Гори у оквиру пројекта "Социјализације дјеце Српске" протиче у најбољем реду, рекао је Срни министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић.
Дјеца из РС у Кумбору (архив) - Фото: РТРС
Дјеца из РС у Кумбору (архив)Фото: РТРС

 
Богданић, који је заједно са руководством Фонда за дјечију заштиту Републике Српске посјетио дјецу у Кумбору и Општу болницу у Мељинама, која је у случају потребе задужена да пружи здравствену заштиту дјеци, рекао је да се на лицу мјеста увјерио да све функционише без проблема, да су дјеца безбједна, одмарају се и уче.

"Овај пројекат је јако значајан јер на овај начин се дјеца из породица које живе у тешким материјалним условима, дјеца са посебним потребама, дјеца из породица ратних-војних инвалида добију прилику да бораве на мору, да се на бољи начин социјализују и мијењају животне навике", истакао је Богданић.

Он је додао да дјеца науче и да пливају и све оно што сами нису могли или им због ситуације у породици није било омогућено.

Богданић је оцијенио да је пројекат "Социјализација дјеце Републике Српске", који годинама уназад реализује Министарство здравља и социјалне заштите у сарадњи са другим институцијама један од најбољих пројеката са чијом би реализацијом требало наставити и у наредним годинама.

У оквиру програма "Социјализација дјеце Републике Српске" ове године требало би да буде обухваћено 1.840 дјеце и 395 одраслих из свих општина и градова Републике Српске.

Пројекат се реализује 14 година и у том периоду у Кумбору је љетовало више од 18.000 дјеце, а са пратећим особама око 22.000 лица.