latinica  ћирилица
25/07/2015 |  17:16 | Аутор: Б92

Милутинов у Олимпијакосу

Досадашњи кошаркаш Партизана Никола Милутинов потписао је трогодишњи уговор са Олимпијакосом, потврдио је грчки великан.
Никола Милутинов (ФОТО: www.abaliga.com) -
Никола Милутинов (ФОТО: www.abaliga.com)

Милутинов је имао уговор на још двије године са "црно-бијелима", али је од његовог избора на драфту као 26. пика од стране Сан Антонио Спарса било јасно да ће га Партизан тешко задржати. Постојала је могућност да млади центар оде директно у НБА лигу, а за његове услуге интересовао се и Панатинаикос, али је он на крају завршио на Пиреју.

Милутинов је поднио захтјев за раскид уговора са Партизаном због неисплаћених зарада, па у редове Олимпијакоса стиже као слободан играч. "Црно-бијели" Милутинову дугују 200.000 евра, и то по редукованом уговору на који је пристао.

Са шампионом Грчке Милутинов је потписао уговор по којем ће свака наредна сезона бити опциона (1+1+1). То значи да би у случају да га Спарси буду жељели већ наредне године отишао у најјачу лигу на свијету или за две године.

Током боравка у Сједињеним Државама, српском кошаркашу је сугерисано да би било добро да одигра још једну сезону у Европи, пошто је очигледно да озбиљно на њега пошто га изабрали у првој рунди драфта.

Прошле сезоне у АБА лиги Милутинов је просечно биљежио 9,8 поена и 7,6 скокова, а са екипом Партизана има освојене двије титуле првака државе и једну АБА лигу.

Шампион Грчке се у овом прелазном року већ појачао доводјењем репрезентативца Италије Данијела Хекета (Армани), Патрика Јанга (Галатасарај) и Ди Џеј Строуберија (Каршијака).