latinica  ћирилица
28/07/2015 |  11:10 | Аутор: ТАНЈУГ

Орегон: Сумњиве пошиљке, троје хоспитализовано

У неколико владиних канцеларија, судова и канцеларија шерифа у Орегону стигле су сумњиве пошиљке које садрже непознату супстанцу, након чега су се код три особе јавили здравствени проблеми те су пребачене у болницу, а истрага је у току

Федерални истражи биро помаже државној полицији Орегона у истрази широм земље, чије су покретање власти јуче објавиле, преноси данас "Раша тудеј" позивајући се на извјештаје локалних медија.

Портпарол орегонске полиције потврдио је да су у три округа стигле сумњиве пошиљке, и то на 20 локација, мада број локација још није потврђен.

У државној полицији Орегона наводе да је у шерифовој канцеларији у Грант Каунтију дошло до инцидента када је шериф Глен Палмер отворио пошиљку која му је била упућена, након чега му је бијели прах који се у коверти налазио изазвао промјене на кожи те је хитно пребачен у болницу на посматрање.

Још двије особе су пребачене у болницу, а за сада се не зна у каквом су стању.

Локални медији преносе да шерифова канцеларија и затворске ћелије дијеле исти климатизациони систем, што значи да су притвореници и особље могли да удахну прах и евентуално се заразе.

ФБИ је саопштио да је у овом тренутку прерано говорити о детаљима кад је ријеч о писмима и локацијама на које су стигла.