latinica  ћирилица
29/07/2015 |  12:59 | Аутор: СРНА

Бијељина: Потписани уговори вриједни око 555.000 КМ

Федерални министар расељених лица и избјеглица Един Рамић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић потписали су данас уговоре о реализацији неколико инфраструктурних пројеката, као и уговор о додјели помоћи лицима чија су пољопривредна добра уништена у прошлогодишњим поплавама, укупне вриједности 550.000 КМ.
Мићо Мићић и Един Рамић - потписан Уговор - Фото: СРНА
Мићо Мићић и Един Рамић - потписан УговорФото: СРНА

Рамић је након потписавања уговора у Бијељини рекао да ће извођачи радова брзо почети реновирање улица уништених у поплавама.

Он је навео да су град Бијељина и ресорно министарство данас заједнички подржали пријем девет приправника из повратничке популације.

Мићић је рекао да је потписивање ових уговора наставак добре сарадње са ресорним федералним министарством, те подсјетио да је прошле године заједнички урађено 30 километара путева и улица.

"Федерално министарство изабрало је 21 корисника помоћи за отклањање посљедица од поплава", рекао је Мићић.

Потписани су уговори о асфалтирању пет улица, као и радовима на водоводу у Мјесној заједници Јања, укупне вриједности 317.871 КМ, од чега је учешће федералног министарства 167.871 КМ, а града Бијељине 150.000 КМ.

Потписан је и уговор о обнови Атик џамије у Јања и о изградњи помоћног Меџлиса исламске заједнице Бијељина, за шта је Министарство издвојило по 15.000 КМ.

За ограђивање земљишта у власништву Добротворног друштава "Мерхамет" Бијељина уговором је предвиђен износ од 8.000 КМ.

Представници ресорног федералног министарства, града Бијељине и крајњи корисници потписали су данас и уговоре о додјели помоћи лицима чија су пољопривредна добра уништена у прошлогодишњим поплавама, укупне вриједности 181.200 КМ.

Од крајњих корисника, троје је добило пољопривредне машине, 15 пластенике од 100, 200 или 300 метара квадратних, а два корисника грађевински материја за уништене стајске и помоћне објекте.