latinica  ћирилица
29/07/2015 |  21:55 | Аутор: СРНА

Премијер ФБиХ са Синдикатом о Приједлогу закона о раду

Представници Савеза самосталних синдиката БиХ састали су се вечерас са премијером Федерације БиХ Фадилом Новалићем како би, уочи сутрашње сједнице Дома народа ФБиХ још једном покушали да постигну договор у вези са Приједлогом закона о раду.
Синдикалци са Новалићем - Фото: klix.ba
Синдикалци са НовалићемФото: klix.ba

Састанку у згради Дома синдиката, осим Новалића, присуствују и његови савјетници, те министар пољопривреде, водопривреде и шумарства ФБиХ Шемсудин Дедић и предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Шефик Џаферовић.

У име Савеза самосталних синдиката присутан је Исмет Бајрамовић, као и други чланови Предсједништва овог синдиката. Након састанка биће одржана конференција за новинаре.

Савез самосталних синдиката БиХ данас је наставио консултације са политичким странкама у ФБиХ, тражећи од њих да са дневног реда Дома народа Парламента ФБиХ буде повучен Приједлог закона о раду.

ССС БиХ је од свих политичких странака затражио да се изјасне да ли подржавају овакав приједлог закона који, како тврде, умањује радничка права.

Дом народа Парламента ФБиХ требало би сутра да разматра приједлог новог закона о раду, а представници ССС БиХ најавили су протесте испред зграде парламента.