latinica  ћирилица
03/08/2015 |  11:27 | Аутор: СРНА

К. Дубица: Бесплатан превоз у Сремску Рачу

Општина Козарска Дубица организује бесплатан аутобуски превоз за све грађане који су заинтересовани да сутра, 4. августа, присуствују обиљежавању 20 година од од страдања Срба у акцији "Олуја", на скупу који се организује на платоу поред моста код Сремске Раче у општини Сремска Митровица.

Између осталог, минутом ћутања грађани Републике Српске и Србије ће на том скупу одати почаст за све жртве страдале у хрватско-војно-полицијској акцији 1995. године, када је извршена агресије на западнокрајишке општине Републике Српске, укључујући и Козарску Дубицу.

Аутобус за превоз свих који желе одати почаст стадалима на територији некадашње Републике Српске Крајине, креће сутра у 12.00 часова испред Спортске дворане у Козарској Дубици.

Заинтересовани се могу пријавити лично у Општинску управу Козарска Дубица и општинску Борачку организацију или на бројеве телефона 052/416-021 и 052/424-700.

У знак сјећања на страдања и прогон Срба у акцији "Олуја", 5. август проглашен је Даном жалости на територији Србије и Републике Српске. /крај/тд