latinica  ћирилица
25/08/2015 |  09:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Војска Србије на војним вјежбама у Русији у августу и октобру

На трилатерарној војној вјежби специјалних снага Србије, Русије и Бјелорусије, која ће крајем августа и почетком септембра бити одржана у Русији, учествоваће 60 припадника Војске Србије, пише данашња Политика.
Војска Србије - Фото: ТАНЈУГ
Војска СрбијеФото: ТАНЈУГ

"Као главна активност планиран је падобрански и хеликоптерски десант у оквиру специјалне операције", навело је Министарство одбране у одговору на питање београдског листа.

Трилатерарна војна вјежба Србије, Русије и Бјелорусије, под називом "Словенско братство 2015", а на коју је, наводи лист, Брисел имао примједбе да би Србија требало да своју спољну безбједносну политику прилагоди Европској унији, биће одржана на полигону у близини Новоросијска.

Из Министарства одбране су навели и да ће Војска Србије у октобру са 15 припадника, на полигону "Ашулук" у Русији, учествовати на летно-тактичкој вежби БАРС 2015.

На тој вјежби ће се усавршавати тактичке радње са циљем да се обучи посада ваздухоплова за одбијање напада противника и заштиту сопствених јединица и објеката, пренијела је Политика.