latinica  ћирилица
25/08/2015 |  12:23 | Аутор: СРНА

Ревизија дала позитивно мишљење Министарству здравља

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске добило је позитивно мишљење од ревизорске куће "Дилоит" из Сарајева након извршене ревизије финансијских извјештаја и токова новца при реализацији активности пројеката "Јачање здравственог сектора" и "Подршка мрежама социјалне сигурности и запошљавања".
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

У мишљењу је наведено да пројектни финансијски извјештаји исправно представљају, по свим материјалним аспектима, финансијску позицију пројеката на дан 31. децембра 2014. године, као и средстава примљених и исплаћених током 2014. године, наводи се у саопштењу Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Током обављања ревизије није уочено ништа што би имало утицаја на ревизорско мишљење или изискивало било какве коментаре или препоруке.

Ревизија је спроведена у складу са међународним стандардима и смјерницама Свјетске банке, а подразумијевала је преглед извора средстава, коришћења средстава, биланса стања, намјенског рачуна, кредитног рачуна, извјештаја о намјенском повлачењу средстава са рачуна и извјештаја локалних банковних рачуна.

Пројекти који су били предмет ревизије финансирају се из кредитних средстава Свјетске банке, Банке Савјета Европе, гранта Швајцарске агенције за развој и сарадњу, уз учешће Владе Републике Српске и општина у којима се примјењује пројекат.

У саопштењу се подсјећа да је Министарство здравља и социјалне заштите и претходних година добијало позитивно ревизорско мишљење на финансијске извјештаје у реализацији пројеката који се финансирају из кредита Свјетске банке, а предмет су ревизије на годишњем нивоу.