latinica  ћирилица
25/08/2015 |  12:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Скорцанитис: Навијачи су главни разлог мог доласка

Највеће појачање Црвене звезде Софоклис Скорцанитис рекао је данас да је главни разлог доласка међу "црвено-бијеле" атмосфера коју навијачи праве на утакмицама и да се нада да ће оправдати очекивања.
Софоклис Скорцанитис - Фото: B92
Софоклис СкорцанитисФото: B92

Снажни центар јуче је стигао у Београд, а клуб му је спремио изненађење у виду вожње ГСП превозом и дружење са навијачима до Звездине хале.

"Било је то лијепо изненађење, сјајно и забвано искуство. Ухватили су ме неспремног, али уживао сам. Искрено, мислио сам да имамо проблем са колима и да зато морамо аутобусом. Одједном се чула музика, мени позната, и сви су почели да пјевају", рекао је Скорцанитис на промоцији у Звездиној хали Баскетленд на Чукаричкој падини.

Он је истакао да познаје нови клуб и да зна каква је атмосфера на утакмицама Црвене звезде.

"То је нешто што посебно волим. Било је доста људи на мечевима Звезде, играо сам у Грчкој, али овдје су навијачи веома страствени. Када осјетим навијачку подршку са трибина желим на терену да пружим и више од својих могућности. То је један од разлога зашто сам дошао", навео је Скорцанитис.

Грчки центар у Звезду долази као замјена за најбољег играча прошле сезоне Бобана Марјановић.

"Знам колико је било тешко играти против њега. Марјановић је врхунски играч, имао је одличну сезону у Звезди послије чега је отишао у НБА. Познајем доста играча, тим је млад, али веома добар. Једва чекам мечеве у 'Пиониру' и 'Арени', увијек је било лијепо тамо играти".

Он је казао да разумије да јавност од њега има велика очекивања.

"Прошла сезона је била одлична, разумијем очекивања да биљежимо још веће успјехе. Могу да обећам да ћемо радити и да се надам да ћу оправдати очекивања. Причао сам са тренером Радоњићем и знам шта ме чека", закључио је Скорцанитис.

Скорцанитис је поручио да је група у Евролиги у којој се налази Црвена звезда веома јака, али да се нада да ће проћи у ТОП16 фазу.