latinica  ћирилица
25/08/2015 |  21:52 | Аутор: Мондо

Радовић: Ријешили смо дуговања, вјерујемо у пласман у Лигу шампиона

Нова управа Рукометног клуба Борац м:тел ријешила је много проблема, нарочито оне финансијске природе, тако да шампион Босне и Херцеговине спремно креће у поход на пласман у Лигу шампиона.
Милан Радовић (ФОТО: pressrs.ba) -
Милан Радовић (ФОТО: pressrs.ba)

"Исплатили смо сва дугове према играчима које смо затекли, успјели смо финансијски да консолидујемо клуб и сада можемо мирно да чекамо почетак нове сезоне", рекао је за "Незавнисне новине" предсједник Управног одбора РК Борац М:тел Милан Радовић.

"Прије свега желим да захвалим свим играчима на разумијевању. Одрекли су се дјела средстава која су им дугована и заиста су нам помогли да санирамо тешку ситуацију коју смо затекли у клубу. Стање је сада чисто и у наредном периоду ћемо се финансирати из текућих прихода. Дакле, ријешили смо најважнију ставку која је мучила клуб у претходном периоду и морам признати да се сада лакше дише", рекао је Радовић.

Предсједник УО Борца најавио је формирање спонзорског пула. 

"Могу да кажем да нам и на том пољу иде добро. Потписали смо уговоре са Новом банком и 'Бањалучком пиваром', а тренутно се завршава и уговор са 'М:телом' и још неким већим спонзорима. У преговорима смо са још неким приватним компанијама и када са њима постигнемо коначан договор, обавијестићемо јавност о коме је ријеч. Исто тако, издали смо и сезонске ВИП карте по цијени од 500 КМ и за сада имамо добар одзив. То је интерно финансирање од стране пријатеља клуба и захвални смо свима на помоћи", каже Радовић, који је открио и колики ће бити буџет Борца наредне сезоне.

"Наш буџет за сезону која долази је око 800.000 КМ, а са финансијским средствима која имамо на располагању довели смо квалитетна играчка појачања и подмладили екипу. Наравно, водимо рачуна и о нашој омладинској школи, коју желимо још више да ојачамо. Морамо да црпимо играче из наших редова и нећемо одустати од тог циља. Најважније је да немамо дугова према играчима и повјериоцима и да немамо више тужби. Свима нама који смо у Борцу је веома драго што смо дошли у ситуацију да трошимо онолико колико имамо. То је и био главни циљ новог руководства", каже Радовић.

Пред шампионом БиХ је квалификациони турнир за Лигу шампиона, који се игра 5. и 6. септембра у Бањалуци.

"Екипа квалитетно ради, имамо пуно повјерење у играче и стручни штаб, а ако успијемо да доведемо још једног искусног играча, вјерујемо да ћемо се пласирати у Лигу шампиона. Није тајна да преговарамо са Младеном Бојиновићем, али његово ангажовање изискује пробијање буџета. Видјећемо, обострана жеља за сарадњом није спорна и ако успијемо да пронађемо средства, трансфер ће бити реализован. Све ће бити познато за дан-два. Лично бих био изузетно срећан када би Бојиновић обукао дрес Борца, јер не треба спомињати шта би његов долазак значио, не само за наш клуб, већ и за град Бањалуку и Републику Српску".

Радовић је истакао како је пласман у Лигу шампиона жеља свих љубитеља рукомета у Бањалуци, те да ће управа клуба учинити све како би Борац заиграо у елитном клупском такмичењу.

" Био би то огроман успјех и велики вјетар у леђа за наш клуб. Пласман Борца у Лигу шампиона је нешто о чему маштају сви љубитељи рукомета у Бањалуци и ми ћемо учинути све да се домогнемо елите. Ако успијемо да доведемо Бојиновића, вјерујем да ће Борац играти Лигу шампиона", завршио је Милан Радовић.