latinica  ћирилица
28/08/2015 |  07:22 | Аутор: РТРС

Партизан данас добија противнике у Лиги Европе

Жријебом који ће у данас у 13 часова одржати у "Грималди Форуму" у Монаку биће одређене групе за прву фазу фудбалске Лиге Европе.

У Жријебу ће бити и шампион Србије Партизан, који се у Лиги Европре нашао након елиминације у плеј-офу лиге шампиона од екипе БАТЕ Борисов.

На жријебу за групну фазу ЛЕ наћи ће се укупно 48 клубова. Из плеј-оф фазе квалификација за ово такмичење стигла су 22 клуба, 10 екипа које су поражене у баражу за Лигу шампиона и 16 тимова који су осигурали директан пласман у групну фазу.

Клубови ће бити подијељени у четири шешира на основу клупских коефицијената које су остварили на крају претходне сезоне, а "црно-бијели" су смјештени у четврти шешир.

Први шешир - Шалке, Борусија Дортмунд, Базел, Наполи, Тотенхем, Ајакс, Виљареал, Рубин Казањ, Атлетик Билбао, Спортинг, Марсеј, Дњепар.

Други шешир - Брага, Фиорентина, Лацио, Андерлехт, Ливерпул, АЗ Алкмар, Викторија Плзењ, Клуб Бриж, ПАОК, Селтик, Бешикташ, АПОЕЛ.

Трећи шешир - Монако, Спарта Праг, Фенербахче, Легија, Бордо, Локомотива Москва, Лех, Сент Етјен, Слован Либерец, Аугсбург, Рапид Беч, Краснодар.

Четврти шешир - Партизан, Астерас, Розенборг, Карабаг, Молде, Динамо Минск, Гронинген, Сион, Мидрјиланд, Скендербег, Кабала, Белененшеш.