latinica  ћирилица
28/08/2015 |  10:16 | Аутор: СРНА

Ивановић: ЗСО - предуслов да се ефикасно штите Срби на Космету

Лидер Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливер Ивановић оцијенио је да су преговори са Албанцима и ЕУ изузетно тешки и да због тога треба веома позитивно оцијенити најновије договоре између Београда и Приштине у Бриселу.
Оливер Ивановић - Фото: ТАНЈУГ
Оливер ИвановићФото: ТАНЈУГ

Ивановић је у писаној изјави, коју је доставио преко свог адвоката, истакао да споразум о Заједници српских општина, као и остали стварају правни оквир у коме се српска заједница на Косову и Метохији може ефикасно штитити и осигурати безбједност, правну сигурност и економску перспективу.

"Заједница српских општина је нова институција и њена ефикасност ће се оцењивати за годину или две, зато је изузетно важно да се Срби са Косова и Метохије активно укључе са својим најбољим кадровима јер ће успешност рада ЗСО зависити од тога", рекао је Ивановић.

Он је оцијенио да Србија јача своју међународну позицију, ствара услове за јачање српске привреде, а самим тим и јача свој политички утицај.

"Само политички стабилна, економски јака и довољно утицајна Србија може активно да заштити интересе Срба на Космету. Срби морају подржати те напоре Владе Србије", закључио је Ивановић.