latinica  ћирилица
31/08/2015 |  11:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Странци купују у Требињу: Натраженије старе камене куће

У посљедње вријеме у Требињу влада права помама за старим, каменим кућама, за које су највише заинтересовани инвеститори из западне Европе, пишу "Независне новине".
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

Трговци некретнинама кажу да руине овог љета највише купују Чеси, који су само током августа покуповали неколико старих кућа у приградском насељу Придворци и према најавама још ће инвестирати..

Власник и директор агенције "Твико" Васо Милић прецизира да су пре неколико дана продали брачном пару из Чешке три старе куће, а траже и четврту, које планирају да реновирају и за почетак изнајмљују својим пријатељима.

Милић, међутим, наводи да Чеси имају у плану бављење етно туризмом и да је велики број њих заинтересован за ову врсту куповине, тим прије што су наишли на разумијевање у Одјељењу за урбанизам града Требиња, гдје су све документе завршили за двадесетак дана.

Тврди да су иностраним купцима најинтересантнија мјеста у околини Требиња, а главни разлог интересовања Европљана за тај дио Републике Српске је, сматра, близина Дубровника и Херцег Новог, али и здрава клима и вода.

Милић тврди и да би, с обзиром на велику заинтересованост за куповину, обрт капитала ове врсте у Требињу био сваке године милионски да је Босна и Херцеговина склопила споразум о трговини с европским земљама, што кочи долазак инвеститора.