latinica  ћирилица
01/09/2015 |  10:10 | Аутор: СРНА

Ухапшени дилери у Прњавору и Лакташима

Припадници МУП-а Републике Српске ухапсили су на подручју Прњавора и Лакташа Васкрсија Тошића и Зорана Ћустића, осумњичене за кријумчарење и продају дроге.
Сканк (илустрација) -
Сканк (илустрација)

Хапшење је извршено по налогу Тужилаштва БиХ, а у оквиру акције "Алпе" која је резултат вишемјесечне координисане истраге коју су водили Тужилаштво БиХ и МУП Републике Српске.

Тошић и Ћустић осумњичени су да су одређено вријеме током ове године кријумчарили и продавали кокаин на подручју Прњавора, Бањалуке, Лакташа и других мјеста, те продавали кривотворене новчанице од 100 и 500 евра.

Према прикупљеним доказима, осумњичени су кокаин продавали за око 2.000 евра за 50 грама односно 4.000 евра за 100 грама дроге, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Ова акција резултат је добре и координисане сарадње Тужилаштва БиХ и МУП-а Републике Српске, а са циљем процесуирања особа осумњичених за тешка кривична дјела, којима се нарушава безбједносна ситуација и сигурност грађана у свим крајевима БиХ, наводи се у саопштењу.

Тужилаштво ће испитати осумњичене након чега ће донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора или мјера забране у складу са законом.

Истрага у предмету кодног назива "Алпе" наставља се.