latinica  ћирилица
01/09/2015 |  11:12 | Аутор: СРНА

Фонд ПИО: Корисници породичне пензије да доставе потврде о редовном школовању

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Срспке обавјештава кориснике породичне пензије да у току септембра и октобра за школску 2015/2016 годину обезбјеђује и евидентира потврде о редовном школовању за дјецу кориснике породичне пензије.
Фонд ПИО - Фото: РТРС
Фонд ПИОФото: РТРС

За дјецу кориснике породичне пензије средњошколске старосне доби од 15 до 19 године, /2.033 корисника/ потврду о редовном школовању обавезно је доставити најкасније до 25. септембра ове године.

Из Фонда кажу да је за дјецу кориснике породичне пензије, студенте, старосне доби од 19 до 26 година, /4.264 корисника/ потврду о редовном школовању обавезно доставити најкасније до 25. октобра ове године.

Фонд ПИО позива кориснике породичне пензије да благовремено доставе школске потврде у најближу пословницу Фонда ПИО за кориснике у Републици Српској, а за кориснике ван Републике у надлежну филијалу Фонда ПИО, да би исплата пензије могла бити настављена несметано.

О обавези достављања потврде о школовању корисници ће бити обавијештени и писаном поруком на чеку за исплату пензије за август 2015. године.

За студенте позив о достави потврде о школовању биће објављен још једном у октобру 2015. године.

У случају недостављања потврде о редовном школовању, у наведеном року, сматра се да се дијете - корисник породичне пензије више не налази на редовном школовању, након чега се врши обустава исплате.

У оквиру законског поступања и провођења трајне акције "Стоп преварама до пензије поштено" Фонд ПИО ће за достављене школске потврде извршити провјеру код школе или факултета, као издаваоца тог документа.