latinica  ћирилица
01/09/2015 |  16:08 | Аутор: СРНА

Савановић: Новом уредбом обухватити остале стамбено незбринуте

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Миленко Савановић најавио је данас да ће новом уредбом у наредним годинама бити обухваћене и преостале стамбено незбринуте борачке категорије, чиме ће у потпуности бити завршен програм стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије.

Савановић је данас у Теслићу рекао да још има лица из ове категорије која се, због оправданих разлога, нису јавила на конкурс 2008. године.

Он је навео да је од 1997. до 2015. године за стамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида Влада Републике Српске уложила 140.000.000 КМ.

"У оквиру тога урађено је 2.885 стамбених јединица и додијељено 4.680 неповратних новчаних средстава. Дакле, 7.555 је стамбено збринутих корисника", рекао је Савановић, након што је данас присуствовао уручењу 20 рјешења и кључеве за станове породицама погинулих бораца и ратних војних инвалида из Теслића.

Он је нагласио да је то значајан програм којим Влада Републике Српске и истакао да све њене институције показују поштовање према тим категоријама.

"Истина, то није довољно, али уважавајући реалну ситуацију у којој живимо, чинимо напоре да и мимо наших реалних могућности максимално помогнемо овим категоријама", истакао је Савановић.

Начелник општине Теслић Милан Миличевић рекао је да је данашњим чином заокружено укупно 46 породица, које су на овај начин збринуте.

Општина Теслић је за изградњу објекта уложила 200.000 КМ.

Према Миличевићевим ријечима, још 170 породица још није збринуто ниједним програмом.

Он је подсјетио да се сваке године из општинског буџета издваја до 250.000 КМ на име допунских права борачких категорија.

Данашњем уручењу рјешења и кључева присуствовала је и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.