latinica  ћирилица
02/09/2015 |  11:13 | Аутор: СРНА

ПРЕФ: Нови мандат за досадашњу управу Друштва за управљање

Надзорни одбор Друштва за управљање Пензијским резервним фондом Републике Српске, након спроведеног конкурса, именовао је чланове управе Друштва на мандатни период од пет година.

Функцију директора Друштва за управљање и у наредном периоду обављаће Дарко Лакић, извршни директор за инвестиционе послове и даље ће бити Саша Стевановић, а на функцији извршног директора за рачуноводство, опште послове и развој остаје Гордана Дробњак, саопштено је из ПРЕФ-а.

Надзорни одбор, којег именује Влада Републике Српске, 31. јула расписао је конкурс за чланове управе Друштва за управљање.

На конкурс за мјесто директора, осим Лакића, није било других пријављених кандидата, док се на мјесто извршног директора, уз досадашње кандидате, пријавио још један.

Из ПРЕФ-а истичу да су у претходне четири године пословали са добити која је у просјеку износила 8,3 милиона КМ, те је Фонду за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске сваке године исплаћивана дивиденда са просјечном вриједношћу од 6,6 милиона КМ.

За све године пословања независни ревизор је изразио позитивно мишљење.

"Захвалан сам што ми је указано повјерење да и у наредном периоду будем директор Друштва за управљање, а посебно ми је драго што ћу и даље сарађивати са досадашњим извршним директорима", рекао је реизабрани директор Друштва Дарко Лакић.

Он је истакао да су у претходне четири године, углавном, остварени зацртани циљеви и да данас више од 25 одсто имовине ПРЕФ-а чини ликвидна имовина од које се остварују приходи од камата који ће ове године премашити четири милиона КМ, док су просјечни годишњи трошкови пословања око 700.000 КМ.

"Даћемо све од себе да не изгубимо указано повјерење", поручио је Лакић.

Саша Стевановић каже да реизбор за члана управе Друштва за управљање ПРЕФ-ом представља велику част и привилегију, те потврду досадашњег рада, као и обавезу за наредни период у наставку процеса реструктуисања и заштите имовине која је повјерена на управљање.

Гордана Дробњак изразила је захвалности због реизбора за члана управе, као и задовољство што ће исти тим наставити започети посао.

"Трагаћемо и даље за најбољим рјешењима пред изазовима са којима се суочавамо, како би оправдали повјерење које нам је указано", истакла је Дробњак.