latinica  ћирилица
28/09/2015 |  16:18 | Аутор: РТРС

Зворник: Да ли ће бити рестрикција и промјена цијене гријања? (ВИДЕО)

Сезона гријања у Зворнику почеће на вријеме 15. октобра. Иако је претходних година било проблема у снабдијевању топлотном енергијом у Зворнику, од ове сезоне, тврде надлежни, не би требало да буде рестрикција, а и цијена гријања ће бити нижа за 10 одсто.
Зворник - Фото: РТРС
ЗворникФото: РТРС

Претходних година за Зворничане је гријање природним гасом било болна тема, било да је ријеч о квалитету услуге или цијени. Један дио њих се одјавио са система градског гријања, а 1800 домаћинстава користе услуге предузећа "Зворник стан".

Од ове сезоне цијена гријања у Зворнику биће нижа за 10 одсто.

- Умјесто три марке по квадратном метру цијена ће износити 2,7 марака за физичка лица и за пословне просторе и правна лица - каже Миодраг Јевтић, директор а.д. "Зворник стан".

У предузећу "Зворник стан" истичу да је услуга побољшана у последњих неколико година, али да су и даље проблем потраживања, која се из године у годину повећавају и која тренутно износе два милиона марака. За нову сезону испуњене су све техничке претпоставке.

Јевтић каже да грађани могу очекивати регуларну испоруку топлотне енергије.

Дуг "Зворник стана" према "БХ Гас"-у и даље постоји, али је захваљујући репрограму, смањен и износи милион и по марака. Предвиђено је да сезона гријања траје до 15. априла.