latinica  ћирилица
02/10/2015 |  10:39 | Аутор: ТАНЈУГ

ФСА: Утакмица у Елбасану биће организована перфектно

Портпаролка Фудбалског савеза Албаније Јона Дервиши рекла је Тањугу да су све карте за утакмицу између Албаније и Србије распродате и поручила да ће меч државних тимова бити организован перфектно
"Елбасан арена" (ФОТО: wikimapia.org) -
"Елбасан арена" (ФОТО: wikimapia.org)

Она је потврдила да ће 100 студената из Србије присуствовати утакмици у Елбасану и да ће они бити гости албанских студената.
 - У овом тренутку могу да кажем да су све карте за утамицу распродате. Оне су дуго биле у онлајн продаји и све су купљене у рекордно кратком времену. Можемо да кажемо да се та утакмица овдје сматра утакмицом вијека - казала је Дервиши.
 Што се тиче безбједности на предстојећем мечу, портпаролка ФСХФ навела је да су предузете све потребне мере и да већ постоји координација између безбједносних служби и свих актера, али да она о томе не може да говори.
- Предузете су мјере од стране државне информативне агенције и од стране државне полиције да би све било организовано у најбољем реду и да би имали што безбједнију утакмицу. Не могу да дам званичне податке, јер то је ствар Министарства унутрашњих послова, али могу да кажем да ће организација меча бити перфектна - казала је Дервиши.
 Према њеним ријечима, од стране Владе Албаније и Србије покренута је иницијатива за културну размјену између младих која подразумијева да 100  најбољих српских студената дође у Албанију у буду гости албанских студената.
- То ће бити размјена искустава и на крају ће они заједно отићи да гледају утакмицу између Албаније и Србије у Елбасану. Студенти нису навијачи, већ гости, и то је нормалан процес који потиче од састанака званичника у Берлину - рекла је Дервиши.
 Квалификациона утакмица за првенство Европе између Албаније и Србије игра се у Елбасану 8. октобра, а носи посебан ризик пошто је први дуел два тима у октобру прошле године у Београду прекинут након инцидената који су услиједили, јер се у 41. минуту меча изнад стадиона Партизана појавио дрон са заставом тзв. велике Албаније.
 Суд за спортску арбитражу у Лозани регистровао је меч са 3:0 у корист Албаније, а након те одлуке дошло је и до "размјене мишљења" на Твитеру између премијера Едија Раме и Александра Вучића.
 Двојица премијера, како је раније најављено, заједно ће посматрати утакмицу у Елбасану.

Албанцу који је пустио дрон забрањен долазак на утакмицу

 Исмаилу Морини, који је признао да је подигао дрон на утакмици између Србије и Албаније у Београду биће забрањен улаз на стадион у Елбасану, саопштио је данас генерални секретар Фудбалског савеза Албаније  Илир Шуљку.
 Он је за локални портал Панорама спорт казао да "Морина неће моћи да присуствује утакмици и да је то сигурно 1000 посто".
 Шуљку каже да ће безбједност на мечу бити на највишем нивоу и додао " да је овај догађај за само још једна фудбалска утакмица и да ће се у том духу и утакмица и прирпемати.
 Исти лист преноси изјаву Морине да он није терориста и да му је жао што је донесена таква одлука, те да су то савез и полиција могли да држе у тајности.
 Медији у Албанији пишу о овој утакмици као о најважнијој у последњих неколико година и шест дана уочи меча све насловне стране спортских часописа посвћене су дуелу Албаније и Србије.