latinica  ћирилица
03/10/2015 |  08:53 | Аутор: СРНА

Крајишник: Милинић испричао најобичнију измишљотину

Некадашњи предсједник Народне скупштине Републике Српске Момчило Крајишник демантовао је наводе бившег шефа Представништва Српске у Москви Гордана Милинића да је предсједника Републике Српске Милорада Додика током рата заштитио од хапшења за наводни шверц цигарета.
Момчило Крајишник (www.oslobodjenje.ba) - Фото: РТРС
Момчило Крајишник (www.oslobodjenje.ba)Фото: РТРС

Крајишник тврди да је "анегдота, коју је тим поводом за БН телевизију испричао Милинић, најобичнија измишљотина и да се то никад није догодило".

- Милинића познајем добро и сматрао сам га коректним човјеком, због чега никако не могу да повежем са њим ово што је испричао. Милорада Додика никад нисам заштитио од било каквог хапшења и шверца цигарета - рекао је Крајишник за "Прес Република Српска".

Он сматра да је Милинићева прича о његовој наводној заштитничкој улози према Додику настала на основу сличне анегдоте коју планира да објави у књизи коју већ дуже вријеме припрема, али у којој се нигдје не помиње име предсједника Српске.

- У књизи коју планирам да објавим написао сам да је један министар унутрашњих послова Републике Српске долазио код мене и тражио одобрење за хапшење једног посланика, а када сам упитао за шта је наведени посланик крив, одговорио је да је ријеч политичком противнику и да ће му "нешто већ пронаћи као кривицу" - испричао је Крајишник.

Он је додао да се томе жестоко успротивио и да имена тих људи није помињао чак ни у рукопису.

- Претпостављам да је Милинић негдје успио да прочита тај дио моје књиге или му га је неко препричао, па је то послије повезао са Додиком - рекао је Крајишник.

Он тврди да не само да није штитио Додика од хапшења већ и да никад није чуо за било какав шлепер цигарета који је за вријеме рата заплијењен код Добоја, а наводно је припадао актуелном предсједнику Републике.