latinica  ћирилица
03/10/2015 |  10:46 | Аутор: СРНА

Мисија Србије у УН: Рамина изјава угрожава дијалог

Мисија Србије у УН је, након што је албански премијер Еди Рама на Генералној скупштини УН позвао све земље свијета да признају независност самопроглашеног Косова, упозорила да би овакве изјаве могле да угрозе позитивне резултате дијалога Београда и Приштине.
Генерална скупштина УН (фото: Twitter/@EconomicTimes) -
Генерална скупштина УН (фото: Twitter/@EconomicTimes)

Амбасадор Србије у УН Милан Милановић рекао је да је Рама злоупотријебио говор у Генералној скупштини УН и заварао чланице свјетске организације да се дијалог води између двије државе, иако је ријеч о преговорима између Београда и привремених институција самоуправе на Косову и Метохији.

Милановић је упозорио да би изјаве попут ове Рамине могле да угрозе позитивне резултате дијалога Београда и Приштине који се у Бриселу води под покровитељством ЕУ, преносе београдски медији.

Он је истакао Косово и Метохија није независна држава, нити чланица УН.

Рама је у обраћању у Генералној скупштини УН рекао да су разговори које у Бриселу воде Београд и Приштина, разговори двије суверене државе.

Он је позвао све земље свијета које још нису признале самопроглашено Косово да то учине и оцијенио да ће то бити добра ствар за Србију.