latinica  ћирилица
03/10/2015 |  14:17 | Аутор: СРНА

Вучић: До краја године отварање поглавља са ЕУ

Премијер Србије Александар Вучић изразио је увјерење да ће Србија до краја године отворити прва поглавља у преговорима са ЕУ.

- Вјерујем да улазимо у отворене преговоре са ЕУ до краја године јер вјерујем у ријеч Њемачке - изјавио је Вучић на отварању приступне саобраћајнице моста "Михајло Пупин".

Он је истакао да је Србија радила тешко да дође до отварања поглавља и да се понаша као озбиљна и одговорна земља, док се у вези са питањем миграната показала много одговорније него неке чланице ЕУ.

Премијер Србије рекао је да се са једном кинеском компанијом озбиљно преговара о продаји "Железаре Смедерево" и да би тај посао могао да буде завршен у новембру.

Он је навео да је циљ Владе Србије да свих 5.000 радника "Железаре Смедерево" остане на послу, а да производња буде повећана.

- Чим смо интересантни Кинезима, то значи да имамо будућност - нагласио је Вучић.

Он је најавио да би у новембру са Кином требало да буде потписан уговор за изградњу брзе пруге од Београда до Будимпеште.

- Мислим да је наша страна нешто хитрија од Мађарске, али вјерујем да ће све три стране бити сагласне да са кинеским премијером Кине Ли Кећијангом потпишемо уговор - рекао је Вучић.

Говорећи о пројекту "Београд на води", Вучић је навео да се пријавио неочекивано велики број заинтересованих за куповину станова у двије стамбене куле у оквиру тог пројекта.

Вучић је рекао да размишља о изборима, али да га највише занима успјех Србије.