latinica  ћирилица
03/10/2015 |  15:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Партизан: Спортски криминал појединаца из Спартака

Фудбалски клуб Партизан објавио је саопштење у којем се за спортски криминал оптужују појединци из ФК Спартак, а за неспровођење прописа Фудбалски савез Србије.
ФК Партизан (илустрација) -
ФК Партизан (илустрација)

- Такмичарска сезона у Србији претворила се у својеврсну пробу колико ниско поједини клубови и фудбалски радници и стручњаци могу да падну у манифестацији спортског неморала и грубог и бахатог кршења законских и фудбалских прописа, колико фудбалска организација својим нечињењем и неспроводењем прописа, губљењем контроле над такмичењем може да изазове хаоса, скандала и срамоте, који ће огадити српски фудбал и најзагриженијем љубитељу тог спорта - каже се у саопштењу.

Како се наводи, "Све је почело у 1. колу, “утакмицом" ОФК Београд - Црвена звезда, која је изазвала лавину смијеха, бијеса и запрепашћења, зависно од угла посматрања. Питали смо се тада: "Да ли је ово могуће?", одговор је убрзо стигао - да, могуће је и још горе од тога".

Како се истиче, "ФК Спартак је, гле чуда, против тог истог ОФК Београда извео најслабији тим који има на располагању и једино објашњење зачуђеној јавности понудио кроз изјаву свог тренера: "Хоће ми се, могу да радим шта пожелим".

- Људска заједница у којој су појединци могли без икакве одговорности, да чине шта пожеле назива се првобитном, или слободније речено дивљаштвом. Да ли ће фудбалска организација допустити да разни Мојсиловићи годинама некажњено дивљају српским фудбалом? - пита се Партизан у саопштењу и додаје да су "у немоћи да објасне свој спортски криминал појединци из ФК Спартак и њихови ментори, који су се сами јавили и појавили, делујући заједнички попут организоване криминалне групе, пронашли, по старом добром методу замјене теза, кривца у некјом трећем, у ФК "Партизан"".

- Ни то им није било довољно. Мојсиловић се бави политиком, што је иначе за спортске раднике строго забрањено. Он тестира границе сопственог примитивизма, називајући потпредсједника ФК Партизан "бандом" и "ђубретом"?! - истриче се у саопштењу и позива на реакцију ФСС.

- Постоји ли неко у фудбалској Србији ко штити прописе, регуларност, спортски морал? Постоји ли неко ко штити од увреда и клевета, од превара и непоштења? Фудбалски савез Србије хитно мора да одговори на ова питања - закључује се у саопштењу Партизана.