latinica  ћирилица
06/10/2015 |  07:43 | Аутор: СРНА

НСРС данас о програму рјешавања проблема избјеглица (РТРС Плус)

У Бањалуци је настављено 6. засједање Народне скупштине Републике Српске.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

Пренос засједања можете пратити на РТРС плус или овдје.

Парламент ће данас разматрати извјештај о реализацији Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за првих шест мјесеци ове године.

У наставку шесте редовне сједнице биће разматран и извјештај Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске о раду и извјештај Комисије за жалбе о раду у 2014. години.

Посланици ће разматрати Годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета БиХ за 2014. годину, најављено је из Народне скупштине Републике Српске.

У наставку сједнице биће разматран и годишњи извјештај за област малих и средњих предузећа и занатско-предузетничку ђелатност у Републици Српској за 2014. годину.

На сједници ће бити разматран и извјештај о пословању Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и фондова за 2014. годину, са извјештајем независног спољног ревизора.

У првом дијелу шесте редовне сједнице, који је окончан 23. септембра, посланици су изабрали чланове Комисије за спровођење референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је и извјештај о стању у банкарском систему Српске за 2014. годину, као и извјештај о пословању и резултатима рада са финансијским извјештајем републичке Агенције за банкарство за прошлу годину.