latinica  ћирилица
06/10/2015 |  12:34 | Аутор: СРНА

Капетан Драган ангажовао адвоката

Замјеник предсједника Вијећа српске националне мањине у Загребу адвокат Слађана Чанковић браниће Драгана Васиљковића, познатијег као капетан Драган, осумњиченог за наводни ратни злочин над Хрватима.
Капетан Драган Васиљковић - Фото: Бета
Капетан Драган ВасиљковићФото: Бета

Сплитски адвокат Дарко Станић, који је до сада по службеној дужности заступао капетана Драгана, рекао је да је Васиљковић потписао Чанковићевој пуномоћ о заступању.

Према његовим ријечима, још се преговара са адвокатима из Загреба и Сплита, који би заједно са Чанковићевом чинили Васиљковићев тим бранилаца, преносе медији.

"У сриједу или петак на Жупанијском суду би требало да буде одржана сједница на којој ће се одлучивати о продужењу истражног затвора за три мјесеца, а, највјероватније, до краја године би требало да буде подигнута и оптужница", навео је Станић.

Сплитско тужилаштво води истрагу против капетана Драгана због наводног ратног злочина почињеног у вријеме када је био командант српских снага у Републици Српској Крајини од 1991. до 1993. године.

Васиљковић је ухапшен у Перту у Аустралији 2006. године и од тада је био у екстрадиционом притвору. Послије десетогодишњег поступка, Аустралија је почетком јула изручила капетана Драгана Хрватској.

Он је на првом саслушању на Одјељењу за ратне злочине сплитског тужилаштва одбацио све што му се ставља на терет.