latinica  ћирилица
06/10/2015 |  15:19 | Аутор: СРНА

Богданић: Нисам у сукобу интереса

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић изјавио је да има рјешење надлежне комисије да није у сукобу интереса.
Драган Богданић - Фото: РТРС
Драган БогданићФото: РТРС

"Министар сам већ двије године. Доласком први пут у Министарство и након тога попунио сам све што је тражила Комисија за спречавање сукоба интереса и данас имам рјешење од Комисије да нисам у сукобу интереса", рекао је Богданић новинарима у холу Народне скупштине Републике Српске, гдје је у току сједница.

Богданић је истакао да је неприхватљиво да њега прозива шеф Клуба посланика СДС-а Вукота Говедарица, кога је назвао ратним дезертером.

"/Говедарица/ се упорно труди да девастира Републику Српску. Узме службена кола и вози без возачке дозволе, али је, на срећу, имао добру здравствену заштиту", истакао је Богданић.

Говедарица је рекао новинарима да је Богданић био у сукобу интереса, јер је у исто вријеме био министар и предсједник Управног одбора "Бање Врућица" у Теслићу.

Народна скупштина Републике Српске размотрила је данас извјештај Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске о раду за 2014. годину.