latinica  ћирилица
08/10/2015 |  12:10 | Аутор: Б92

Мардок: Шта кажете на правог црнца предсједника?

Медијски могул и милијардер Руперт Мардок подигао је много прашине твитом у ком практично поставља питање да ли је Барак Обама "прави црнац предсједник САД".

Твит је запалио друштвене мреже, али и америчке медије који се од јутрос баве овом изјавом.

Мардоков твит гласи: "Бен и Кенди Карсон сјајни. Шта кажете на правог црног предсједника који на може да се како треба бави питањем расних подјела? И још много тога". Порука се односи на републиканца Бена Карсона, једног од кандидата за предсједничку трку.

Мардокова компанија је саопштила да не коментарише твитове познатог милијардера, док јавност и медији у САД наводе да је Мардок поставио "питање идентитета и порекла актуелног предсједника Барака Обаме".

Мардок је и раније спомињао Карсона, иначе некада запосленог на Фоксу, иако у почетку није био тако благонаклон.

"Дивна личност, одрастао у једном од гета у Детроиту, нажалост дјелује политички наиван", навео је у марту на Твитеру Мардок.

У мјесецима након тога пратио је Карсоново напредовање у анкетама и почео да му даје све више подршке, уз оцјене да је "импресиван, скроман, али чврст".

Мардок је власник телевизијске мреже Фокс, која је традиционално наколоњена републиканцима, као и многих других великих медијских брендова.