latinica  ћирилица
13/10/2015 |  15:22 | Аутор: СРНА

Додик и Цвијановићева упутили саучешће због рударске трагедије

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа предсједнику Федерације БиХ Маринку Чавари поводом трагедије у Руднику мрког угља у Какњу.
Жељка Цвијановић и Милорад Додик - Фото: СРНА
Жељка Цвијановић и Милорад ДодикФото: СРНА

- Поводом тешке трагедије у Руднику мрког угља у Какњу, породицама настрадалих, свим грађанима ФБиХ, а и Вама лично, у име народа Републике Српске као и у своје лично име упућујем изразе искреног саучешћа. Трагична погибија ових храбрих и надасве вриједних људи је ненадокнадив губитак, како за њихове породице тако и за свеукупну јавност, наведено је у телеграму предсједника Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа предсједнику Владе Федерације БиХ Фадилу Новалићу.

- Дубоко сам потресена вијешћу о рударској несрећи која се догодила у јами Бегићи-Биштрани у Руднику мрког угља Какањ, у којој су трагично настрадали рудари. У име Владе Републике Српске, своје име и у име свих грађана Републике Српске упућујем Вам изразе најдубљег и искреног саучешћа. Молим Вас да изразе саучешћа пренесете породицама настрадалих, наводи се у телеграму саучешћа предсједнице Цвијановић.

Четворица рудара су погинула, а два су повријеђена у несрећи у Руднику мрког угља Какањ која се догодила ноћас у трећој смјени.