latinica  ћирилица
20/11/2015 |  10:43 | Аутор: СРНА

Поповић: Српска мора развијати свој систем

Војно-политички аналитичар Гостимир Поповић рекао је да Република Српска мора развијати свој систем за превенцију, откривање и борбу против тероризма, у чему треба да је подрже све њене друштвене структуре јер у томе неће имати квалитетну подршку са нивоа заједничких институција.
Гостимир Поповић (фото: facebook.com) -
Гостимир Поповић (фото: facebook.com)

"Активности које Српска води су веома добре, али прво што се намеће јесте да ће сигурно имати велике опструкције са нивоа заједничких органа, јер из тог правца нема ни подршке, ни знања, ни воље, узимајући у обзир квалитет оних који се представљају као министри", рекао је Поповић.

Он је нагласио да је посљедњи акт тероризма који се десио у Федерацији БиХ јасно показао да на нивоу заједничких органа БиХ постоји врло низак ниво знања и воље да се нешто уради, али да зато постоји врло висок ниво замагљивања ситуације и говора о свему, али не и о стварном проблему.

"Министар који у називу своје функције и опису посла има термин безбједност прича о законодавној ђелатности и својим путевима, а није направио ама баш ниједну координацију са оним који су територијално и структурално надлежни", навео је Поповић.