latinica  ћирилица
20/11/2015 |  12:13 | Аутор: РТС

Маљковић: Са дозом опреза дочекујемо Њемачку

Селектор женске кошаркашке Марина Маљковић рекла је да национални тим са дозом опреза дочекује селекцију Њемачке на старту квалфикација за првенство Европе.
Марина Маљковић, селектор Женске кошаркашке репрезентације Србије (архив) - Фото: РТРС
Марина Маљковић, селектор Женске кошаркашке репрезентације Србије (архив)Фото: РТРС

"Очекује нас америчка школа, са тамошњих универзитета, не можда толико талентована, али по борбености и тимском духу, Њемачка може бити незгодан противник. Истиче се Роми Бар, добро је познајем. Ако одиграмо како знамо, са дозом зрелости, мислим да ћемо се радовати", рекла је Маљковић.

Она је додала је Дајана Бутулија оперисала слијепо цријево и неће бити у саставу за меч против Њемачке, док највјероватније неће играти ни капитен Милица Дабовић.

"Дајана није једина која неће играти. Пустила сам Милицу Дабовић раније из клуба да би се лијечила и што боље спремила. Покушаће пред посљедњи тренинг да буде у тиму, али тешко ће се то десити. Србија није иста без двије играчице из прве поставе, али сам сигурна да ће дјевојке успјети да надокнаде њихово одсуство", поручила је Маљковић.

Једна од најбољих српских кошаркашица Соња Петровић нада се да ће екипа поновити партије са првенства Европе, када је освојена златна медаља.

"Трудиле смо се цијеле недјеље да останемо концентрисане и фокусиране. Специфично је што играмо на домаћем терену. Знамо шта нас чека сутра, имамо потешкоће, али покушаћемо да поновимо партије са ЕП, вјерујем да резултат неће изостати", изјавила је Петровић.

Јелена Миловановић истиче да једва чека да истрчи на паркет пред домаћом публиком.

"Овај тим дјелује професионално од окупљања и позивам публику да дође у што већем броју", истакла је Миловановић.

Утакмица између Србије и Њемачке игра се у суботу од 19 сати у хали Пионир, а улаз је бесплатан.

Кошаркашице Србије су у квалификационој Д групи, гдЈе су још Луксембург и Украјина.