latinica  ћирилица
20/11/2015 |  12:30 | Аутор: РТС

За викенд се наставља ЈСЛ Србије мечевима 18. кола

Послије репрезентативне паузе утакмицама 18. кола маставља се фудбалско првенство Србије. Од 17.00 снаге ће одмјерити Чукарички и Борац, Металац ће у Горњем Милановцу дочекати Јагодину, а Младост ће у Лучанима играти против суботичког Спартака. Остале утакмице играју се током викенда, а лидер Супер лиге Црвена звезда гостоваће Радничком у Нишу.
Јелен Супер лига - Фото: илустрација
Јелен Супер лигаФото: илустрација

Звезда је до сада показала највише и убједљиво је прва на табели са 41 бодом, 16 више од другопласираног Борца, а 19 од наредног ривала, који је четврти на табели.

Ипак, црвено-бијелима неће бити нимало лако, с обзиром на то да је једна од двије утакмице коју ове сезоне нису добили била управо против Радничког, када је у Београду било 1:1.

Звезда је, такође, само једном побиједила Раднички у Нишу у претходна четири гостовања, и то прије више од три године. Дуел на стадиону Чаир играће се у недјељу од 17.00, а претходно су на програму остале утакмице 18. кола, три у петак и четири у суботу.

Актуелни шампион Партизан покушаће да прекине серију лоших игара и резултата у домаћем првенству, а шансу ће имати у суботу од 15.00, када ће дочекати Нови Пазар.

Партизан је тек пети на табели са 21 бодом мање од "вјечитог" ривала и имаће тежак задатак против Пазара, који заузима 11. мјесто на табели са 20 бодова.

Црно-бијели немају побједу у три утакмице, али је наренди противник у још лошијој форми, пошто је везао пет мечева без тријумфа у првенству.

Паузу у првенству обиљежила је смјена тренера, пошто су биле промјене у чак три клуба: Борцу, Војводини и ОФК Београду.

Ненад Лалатовић је напустио клупу Борца, највећег изненађења досадашњег тока Супер лиге, и на том мјесту га је замијенио Милорад Косановић који ће покушати да настави са добрим резултатима чачанског клуба и поред великих финансијских проблема.

Борац ће у 18. колу гостовати Чукаричком у петак од 17.00. Лалатовић је у међувремену преузео посрнулу Војводину, у којој ће дебитовати у суботу од 13.00, на гостовању Јавору у Ивањици, гдје ће имати тежак задатак да прекине серију лоших резултата новосадског клуба.

Војводина је девета са 22 бода, док је Јавор на шестом мјесту са 26.

Поред утакмице Чукарички - Борац, у петак од 17.00 играће се још два сусрета. Металац ће у Горњем Милановцу дочекати Јагодину, док ће Младост у Лучанима играти против суботичког Спартака.

Новог тренера има и ОФК Београд који је ангажовао Миодрага Радановића. Екипа са Карабурме ће у суботу у 13.00 гостовати Вождовцу.

Радник из Сурдулице који је везао три побједе, покушаће у суботу у 13.00 на свом терену против Рада да настави са добрим резултатима.