latinica  ћирилица
20/11/2015 |  12:57 | Аутор: СРНА

Савановић-Вулин: Јединствено се борити против тероризма

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић поручио је да одговорни морају подићи ниво свијести, одговорности и јединствено дјеловати против тероризма и исламског фундаментализма који је уперен против слободољубивог свијета.
Обиљежавање Дана уласка српске војске у Бањалуку - Фото: СРНА
Обиљежавање Дана уласка српске војске у БањалукуФото: СРНА

Савановић је рекао да је и данашње обиљежавање Дана уласка српске војске у Бањалуку 1918. године организовано у духу саосјећања са породицама двојице припадника Оружаних снага БиХ који су погинули у терористичком акту у Сарајеву.

Он је изразио наду да се тероризам никада више неће десити у БиХ.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин, у име владе Србије, изразио је саучешће институцијама и грађанима БиХ поводом погибије двојице војника у Сарајеву.

"Ужас, који је Сарајево и БиХ завио у црно, и цели Балкан подсетио је на ужасе за које смо мислили да су заувек прошли и да се више никада неће поновити, и нешто је што нас све опомиње", рекао је Вулин у Бањалуци.

Он је поручио да ће Влада Србије увијек бити активни борац против сваке мржње и вјерског фанатизма, те да грађани БиХ и сви који су за мир у региону имају савезника у Влади Србије.

Вехабија Енес Омерагић /34/ у сриједу, 18. новембра, у терористичком нападу убио је припаднике Оружаних снага БиХ Армина /Муриса/ Салкића и Недељка /Душана/ Радића.

Приликом напада Омерагић је узвикивао "Алаху екбер". Вехабија је послије напада извршио самоубиство.