latinica  ћирилица
20/11/2015 |  15:37 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Пет дана борба са пожаром у Кнежеву

Неприступачан терен, високо растиње, густо шибље и вјетар који константно дува отежавају приступ и гашење пожара у на подручју села у општини Кнежево, који већ пет дана радници шумског газдинства Чемерница и мјештани покушавају да угасе.
Пожари у Кнежеву - Фото: РТРС
Пожари у КнежевуФото: РТРС

У Кнежеву од недјеље покушавају да угасе пожаре на локацијама села Равни Сто и Ђукићи, а стање је, кажу, тренутно под контролом.

Радници Шума Републике Српске кажу да свим снагама настоје да пожаре угасе. Тренутно, неколико домаћинстава на подручју села Ђукићи су у опасности, али надају се да ватра неће стићи до кућа.

Око двадесетак људи је на терену, а ватрогасних возила и ватрогасаца у Кнежеву нема. Кажу нам да су протекле ноћи једино у помоћ пристигли ватрогасци из Котор Вароша.

Пожари горе у кањону ријеке Цврцке, а због конфигурације терена приступ ватрогасним возилима је онемогућен. Један пожар је прешао из општине Котор Варош, а за други који се појавио у Ђукићима, кажу да да су га подметнули поједини мјештани.

Јак вјетар који константно дува не помаже у овој ситуацији. Мјештани и сви они који гасе пожаре, надају се киши која би угасила ватру на подручју Кнежева.