latinica  ћирилица
20/11/2015 |  16:33 ⇒ 17:40 | Аутор: РТРС

Асфалтирање пута у Пелагићеву

У Пелагићеву је завршено асфалтирање макадамског пута, средствима мјештана и из општинског буџета. Ускоро је планирано повезивање асфалтом још двије сеоске повратничке мјесне заједнице, а средства су обезбијеђена у буџету Федерације БиХ и Посавског кантона.
Пелагићево - асфалт - Фото: РТРС
Пелагићево - асфалтФото: РТРС

Драго Јовичић из засеока Перићи у МЗ Поребрице, каже да се љети није могло живјети од велике прашине на овом путу , док је у зимском периоду пут често био блатњав, па и непроходан . Ситуација је сада потпуно другачија.

''Сад је стварно во фантазија, тако добро, нема више прашине, и млади народ ће да остаје код својих кућа, неће одлазити у градове'', навео је мјештанин Поребрице у Пелагићеву, Драго Јовичић.

Изградњу и асфалтирање пута омогућили су сопственим средствима мјештани, али и Општина Пелагићево

Начелник општине Пелагићево, Симо Стакић је навео да је укупна вриједност пројекта  69 хиљада марака  а да су грађани учествовали са 50 одсто којим се овом прилико и захвалио.

 Општинска управа је, ипак, са Владом Посавског кантона и Владом Федерације успјела да договори асфалтирање још једне значајне саобраћајнице, која би повезивала двије повратничке сеоске заједнице у Пелагићеву.

"Остало је оно оперативно да договоримо како и на који начин и ко ће бити носилац посла, али то су техничке ствари, евидентно је, одлука је донесена и да су сердства резервисана'', каже Стакић.

 Извођач радова биће познат већ наредне седмице, а реализација посла очекује се одмах након тога, само ако временски услови буду дозвољавали, кажу у Општини.