latinica  ћирилица
20/11/2015 |  19:15 ⇒ 19:17 | Аутор: Б92

Маркес примио пријетње смрћу послије Валенсије

Иако се Мото ГП сезона завршила прије двије недјеље, тензије се не смирују, што потврђују пријетње смрћу које је добио Марк Маркес, возач Репсол Хонде.
Марк Маркез (фото: www.redbull.com) -
Марк Маркез (фото: www.redbull.com)

Млади Шпанац је пријетње добио преко телефона, путем позива и порука, а идентитет људи који су му пријетили још није познат.

Маркес се нашао на мети због свега што се десило на посљедње двије трке овогодишњег шампионата – сукоба са Валентином Росијем у Сепангу и тога што није покушао да претекне Хорхеа Лоренца у Валенсији.

Сукоб између Росија и Маркеса је познат свима који прате Мото ГП шампионат годинама, али и онима који су се заинтересовали тек од Сепанга. Маркес је обавијестио полицију о овим пријетњама које су се десиле пошто је његов број телефона објављен у једном блогу. Од тада, број телефона је избрисан са блога, а полиција је 22-годишњем четвороструком свјетском шампиону савјетовала да промијени број, иако он то није желио, нити је поднио званичну пријаву.

Маркес је истакао да је пријетње смрћу почео да добија дан пошто је се сезона завршила, а да је до краја недјеље добио стотине порука и позива.

Тим младог возача Репсол Хонде је објавио да он не жели да промијени свој број телефона јер се не плаши за своју безбједност. Уз то, чланови Маркесовог тима су ушли у траг особама које су му пријетиле и питали су их шта тачно желе.

Роси се још није оглашавао о том питању, иако је јасно да су његови навијачи били ти који су пријетили Маркесу. "Доктор" је, иначе, врло брзо пошто је његов сународник Андреа Јаноне добио пријетње послије трке у Аустралији, јер га је претекао, изнио низ критика на рачун својих "навијача".