latinica  ћирилица
20/11/2015 |  21:19 | Аутор: Вечерње новости

На листи најбољих младих фудбалера петорица Срба

Међу 101 нашли су се: Александар Митровић (Њукасл), Андрија Живковић (Партизан), Предраг Рајковић (Макаби - Тел Авив), Немања Максимовић (Астана) и Лука Јовић (Црвена звезда).
Млада репрезентација Србије - Фото: B92
Млада репрезентација СрбијеФото: B92

На листи 101 најбољих младих играча свијета по избору портала "101 најбољи гол", налазе се петорица фудбалера из Србије: Александар Митровић, Андрија Живковић, Предраг Рајковић, Немања Максимовић и Лука Јовић. Занимљиво је да нема Марка Грујића (Црвена звезда), који је у посљедње вријеме у жижи српских медија.

Ову листу је деценијама објављивао шпански "Дон Балон", а од његовог гашења традицију је преузео овај портал, па је листу од 101 играча рођених послије 1. јануара 1994. године, поставио по азбучном реду, иза сваког фудбалера је и кратак опис, као и предвиђање у ком смјеру ће им ићи каријере.

Митровић би требало да постане прва "деветка" Њукасла, за Живковића стоји да би могао да буде "српски Меси", а за Јовића "Радамел Фалкао". Од Рајковића се очекује да буде најбоља "јединица", а од Максимовића да рјешава велике мечеве као финале СП у Новом Зеланду.

На списку су и Марсијал, Стерлинг, Депај, Чан, Ињаки Вилијамс, Јанис Хаџи, Габријел "Габигол", Ален Халиловић, Аднан Јанузај, Матео Ковачић...