latinica  ћирилица
20/11/2015 |  22:13 | Аутор: Б92

Надал: Ако желим шансу, морам да играм најбоље

Пети тенисер свијета Рафаел Надал рекао је да мора да игра најбоље што умије уколико жели да се супротстави Новаку Ђоковићу у полуфиналу Завршног Мастерса.
Рафаел Надал - Фото: CNN
Рафаел НадалФото: CNN

Ђоковић и Надал ће се састати у борби за финале турнира у Лондону – Шпанац је завршио на првом мјесту групе “Илие Настасе“, док је Србин био други у “Стен Смит“ групи.

То ће бити 46. дуел двојице великих ривала, а Ђоковић има прилику да изједначи на 23-23 у међусобном скору. Меч је на програму од 15 часова по нашем времену.

“То је још један корак и не знам како ће се ситуација одвијати сутра. Чека ме изузетно тежак меч против играча који игра све боље. Морам да играм најбоље ако желим да имам било какву шансу. То ћу покушати да урадим, али је добар посао већ направљен. Много позитивних ствари сам учинио током последње две недеље и ово је била седмица потврде. Сутра је још једна прилика против најбољег – видећу да ли сам способан да се поново такмичим на високом нивоу“, рекао је Надал.

Нјих двојица последњи пут су се састали у финалу Пекинга, када је Србин славио препустивши противнику само четири гема, али није било лако као што резултат сугерише.

“Резултат је био веома убједљив – 6:2, 6:2. Међутим, први сет није био лак у погледу игре, у то нема сумње. Меч је требало да буде неизвеснији, али на крају дана је писало 6:2, 6:2. То је то. Видећемо сутра да ли могу да освојим више гемова“, додао је Шпанац.

Сада зна план који му је неопходан да би изазвао најбољег на свијету, а он је веома једноставан.

“Тактика у тенису представља ситнице које можете измијенити. Најбоља могућа тактика јесте да играте баш, баш добро, то је лакша тактика. Постоје одређени сегменти које знате да морате да урадите против неких играча. Против Новака знам шта треба да радим, али ће бити веома тешко то спровести у дјело. Он је велики изазов, али нисам забринут. Срећан како се све одвија и сутра је нови корак. Мотивише ме што ћу играти у том мечу, али у исто вријеме осећам да сам урадио све што је било потребно до данас. Играо сам добро и то је нешто што ћу моћи да понесем кући. Надам се да ћу сутра имати добар меч и моћи да се такмичим, па ћемо видјети“, навео је Рафа.

Након најслабије сезоне у последњих седам-осам година, Надал је подигао форму у финишу, нанизао неколико значајних побједа и пун оптимизма чека почетак нове.

“За мене је најважнији да наставим истим путем – да напорно радим, тренирам као и до сада, радим исте ствари и да са енергијом коју сам имао данас почнем сљедећу сезону. Ако будем успио да играм овако, мислим да ће сљедећа сезона бити позитивна за мене“, закључио је Надал.

У другом полуфиналу играће Роџер Федерер, а противник ће му бити бољи из дуела Енди Мари – Стан Вавринка.