latinica  ћирилица
22/11/2015 |  10:30 | Аутор: СРНА

Одржана манифестација "Ноћ театра"

У Бањалуци је одржана манифестација "Ноћ театра" у којој су учествовали Народно позориште Републике Српске, Бањалучко студентско позориште, Дјечије позориште Републике Српске и Невид театар.
Народно позориште Републике Српске - Фото: РТРС
Народно позориште Републике СрпскеФото: РТРС

Маркетинг менаџер Народног позоришта Републике Српске Јелена Трнинић рекла је да је публика у овом позоришту синоћ имала прилику да погледа представу Небојше Ромчевића "Отац и син", са гостујућим београдским глумцем Петром Божовићем.

Она је истакла да позориште има вјерну публику, те да с несртпљењем очекују сљедећу "Ноћ театра".

Трнинићева је Бањалучане позвала да сутра погледају представу Хариса Пашовића "Мујо, Суљо и Фата у друштву спектакла".

Невид театар наступио је са представом "Арт поезија пет", а публика у кафе бару "Жижа" имала је прилику да погледа "Барда из Стратфорда на Ејвону", односно да послуша Шекспирове сонете.

Бањалучко студентско позориште у Клубу културе "Бункер" одиграло је представу "Ћераћемо се још" осмишљену према мотивима из поезије Матије Бећковића, а у извођењу Драгослава Медојевића.

Координатор и организатор европске манифестације "Ноћ театра" у БиХ је Босанско народно позориште из Зенице, које је припремило представу "Партију ремија", дјечију представу "Црвенкапица на зрну грашка" и концерт "Поклон граду" зеничке групе.

"Ноћ театра" је европска манифестација која се одржава треће суботе у новембру.