latinica  ћирилица
23/11/2015 |  08:02 | Аутор: Блиц

Српски држављанин ухапшен у Мароку хитно пребачен у болницу

Михаил Шилер, српски држављанин који је прошле среде ухапшен у Мароку, пребачен је јуче у затворску болницу због проблема са срцем.
Михаил Шилер - Фото: blic.rs
Михаил ШилерФото: blic.rs

Како преноси београдски "Блиц", супруга Ивана, представник српске амбасаде у Мароку и адвокат посјетиће данас Михаила Шилера у затворској болници у Рабату

Осим информације о пребацивању у болницу затвора “Сале“ у Рабату, Шилерова породица и службеници српске амбасаде нису детаљније обавијештени о његовом здравственом стању и тегобама које осјећа, па се не може са сигурношћу тврдити да ли је имао срчане тегобе.

Међутим, одраније је познато да је Михаил имао заказану операцију срца у Београду, због које је и намјеравао да напусти Мароко.

- Ми имамо информацију да има проблеме са бубрезима и да му је пружена медицинска помоћ. И даље се трудимо да добијемо званично саопштење од власти који је разлог хапшења нашег држављанина. Сутра у 11 сати ћемо, заједно с његовом супругом, братом и адвокатом, отићи у затвор и посјетити га - рекла је за “Блиц“ Слађана Прица, амбасадорка Србије у Мароку.

Шилеров пријатељ и сарадник Горан Грбић јуче је потврдио да је Михаилова супруга Ивана стигла у Мароко.

- Данас тешко можемо добити било какве информације, осим да је пребачен у затворску болницу у кругу тог затвора. Сутра (понедјељак) је састанак у Амбасади Србије у 10 сати са адвокатом и конзулом, и након тога идемо заједно у затвор код Михаила. Његова супруга не жели да даје изјаве за медије - рекао је у јучерашњем разговору Грбић.

Српски држављанин Михаил Шилер ухапшен је у сриједу око 12 сати приликом изласка из Марока, на граничном прелазу Сеута, а његова породица и пријатељи од тада нису могли да с њим комуницирају. У исто вријеме, на истом граничном прелазу, ухапшено је још 50 “потенцијалних терориста“.

Михаил Шилер је Србин по мајци Милки Кнежевић, док му је отац Нијемац. Према ријечима његових пријатеља, Шилер се 2000. одрекао љемачког држављанства и опредијелио само за српско. Бави се програмирањем, има ИТ фирму која већ двије године послује у Маракешу у Мароку.